Wat is het effect van Lsd en 1p-lsd?

Lysergeenzuurdi-ethylamide, bekend als LSD-25 of simpelweg lsd, is een organische verbinding die men gebruikt als drug om te ‘trippen’. Over 1p-lsd zal ik het later in het blog nog hebben. Echter eerst wat info over lsd mocht je nog niet alles daarvan weten.

De werking van lsd

Na ongeveer een half uur tot een uur na inname begint de LSD in te ‘kicken’. Gewoonlijk is de LSD ingetrokken in een postzegeltje. Je zuigt op het postzegeltje of je houdt het simpelweg op je tong of legt het onder je tong. De sterkste pieken vinden plaats 2 tot 6 uur na inname.

Na 12 tot 24 uur is de LSD volledig uitgewerkt. De effecten die LSD veroorzaakt wordt ‘een trip’ of ‘trippen’ genoemd. De verandering in zintuiglijke waarneming spreekt het meest tot de verbeelding.

lsd trip

Daarbij hebben tripmiddelen nog andere belangrijke effecten.

 

Échte hallucinaties treden bijna nooit op tijdens een trip. Er is wel vaak sprake van veranderingen of verstoringen van de perceptie van daadwerkelijk aanwezige objecten.

 

lsd-en-1p-lsd-trip

De trip effecten en risico’s van lsd

Tijdens een trip worden gedachten meer associatief. Zo worden er ongebruikelijke verbindingen en verbanden gelegd. Dit alles kan leiden tot verrassende inzichten. Echter het kan ook leiden tot bijna psychotische denkbeelden. Het komt wel eens voor dat sommige gedachten in lussen keer op keer terugkomen (rondjes draaien of in cirkels denken).  Als dat onaangename gedachten zijn, kan dat dientengevolge leiden tot een negatieve tripervaring of ‘bad trip’.

Hogere doseringen

Bij hogere doseringen treden er vaak veranderingen in de ‘zelfperceptie’ op. De regels tussen de eigen persoon en de omgeving worden minder duidelijk of kunnen zelfs totaal wegvallen (ego verstoringen, ego dissolutie, depersonalisatie). Je zou dan voor je gevoel kunnen versmelten met andere personen, dieren of zelfs objecten.

Spirituele en telepathische ervaringen

Wat het resultaat hiervan kan zijn, is dat er een gevoel ontstaat van verbondenheid en eenheid. Alles op de wereld is met elkaar verbonden. Dit gevoel gebeurt soms op een spiritueel of zelfs religieus niveau. Sommige gebruikers ervaren telepathische gebeurtenissen. Dergelijke gevoelens kunnen een diepe positieve indruk maken op gebruiker. Daarentegen zouden ze ook angst kunnen genereren.

lsd-en-1p-lsd-effecten

Microdosering met lsd

(Fadiman Experiment)

Echter er bestaat naast hogere doseringen ook juist iets als ‘microdoseringen’. Dit zijn hele lage doseringen met lsd van zeg 10 – 20 microgram ten opzichte van bijvoorbeeld de 400 microgram wat LSD gebruikers rapporteren om een flinke transcendentale ervaring te hebben. Microdoseringen worden door mensen onder andere gebruikt om creatiever, energieker en socialer te worden.  Ook sommigen topatleten hebben de positieve effecten van microdosering al ontdekt.

Wil je hier meer over weten klik dan op Microdosering met lsd 

1P-LSD,

1-propionyl-lysergic acid diethylamide

1p-lsd is 2015 als research chemical op de markt is verschenen. De effecten van 1p-lsd bij research in het lab sluiten nauw aan op de effecten van lsd. Zuurtesten en/of reagent testen leveren bijvoorbeeld dezelfde onderzoeksresulaten op. Het zit in dezelfde familie van moleculen (analoog). Ook is het een homoloog van ALD-52, wat net zoals LSD, een andere psychedelische drug is.

Sinds 1p-lsd niet helemaal hetzelfde is als lsd, is het stofje in veel landen nog legaal te verkrijgen voor onderzoek. Hoewel in de Verenigde Staten al 2 rechtszaken zijn geweest tegen verkopers van 1p-lsd, is het in het bezit zijn van 1p-lsd nog niet verboden. In de meeste Europese landen is het gebruik voor onderzoek en het in bezit hebben van 1p-lsd ook nog steeds volledig legaal, en dit zal ook nog een tijdje zo blijven. Hier kan je dus gewoon nog volledig legaal en veilig 1-p-lsd kopen.

Mocht je op dit moment genoeg hebben van 1p-lsd en je juist op zoek zijn naar andere legale research chemicals? Kijk dan even in onze Research Chemicals winkel voor de huidige stand van zaken.