Research chemicals: Voordelen en nadelen

Research chemicals klinkt voor de meeste mensen als iets chemisch en wetenschappelijks. Echter misschien ben je wel bekend met het synoniem designerdrug. Designerdrugs zijn laatst nog in het nieuws geweest toen er enkele research chemicals genaamd 4fluoramphetamine (verboden per 25 mei 2017), en bijvoorbeeld stoffen zoals 6APB en 1-p-lsd, 3mmc uit een wet vielen.

Neuron

Neuron

Deze stoffen vielen eerst onder de geneesmiddelenwet. Dat betekende dat ze als geneesmiddel gezien werden en ook aan dezelfde strenge voorwaarden als geneesmiddelen moesten voldoen. Deze stoffen vielen door een uitspraak van het Europesse hof ineens onder de research chemicals.

Dit verandert hoe deze research chemicals gebruikt mogen worden, en wie ze mag bezitten. Op zich mag je nu gewoon research chemicals bezitten en zelf verkopen als het oogpunt van verkoop maar niet consumptie is door de eindgebruiker.

Verder zullen we nu bespreken wat de term research chemicals eigenlijk inhoud, en wat de gezondheids-voor- en nadelen hiervan zijn.

Wat zijn research chemicals?

Designerdrugs of research chemicals zijn een groep drugs waar nog onderzoek mee wordt gedaan en die bestaan uit een synthetische moleculaire verbinding. Van deze verbindingen worden er constant een aantal lichte structurele varianten gemaakt. Er zijn twee redenen voor het continu aanpassen van deze verbindingen. De eerste is dat ze zoeken naar een verbinding met bepaalde eigenschappen die medicinaal voordeel kunnen leveren.

De ontwikkelaars van deze research chemicals proberen vooral de wet te ontlopen door nieuwe drugs te creëren die nog legaal zijn. Research chemicals mag je wel in bezit hebben om onderzoek mee te doen, maar het is verboden om ze te gebruiken. Nu we weten wat research chemicals zijn is het tijd om te kijken naar zowel de voor- als de nadelen van het medisch gebruik van deze research chemicals.ALD 52

De voordelen van research chemicals

Als eerste zullen we kijken naar de gezondheidsvoordelen van deze research chemicals. Iets wat belangrijk is om te begrijpen is dat research chemicals lijken op stoffen die ons lichaam voorkomen. Zo kunnen ze hierdoor dus ook veel invloed kunnen hebben op onze hersenen. En dat kan zowel positief als negatief zijn.

Fenylethylamines1 gram 4fa of 4fmp poeder

Je hebt verschillende categorieën research chemicals. De eerste die we zien zijn de fenylethylamines zoals 4-fluoramfetamine of 4FA/4FMP. Deze hebben helaas niet zoveel gezondheidsvoordelen. We hebben in ieder geval nog geen voordelen ontdekt. Maar de volgende klassen hebben gelukkig wel voordelen.

Tryptamines

De tweede groep is de tryptamines, hierbinnen zien we onder andere 1-p-lsd wat als antidepressivum of als booster van creativiteit gebruikt kan worden. Binnen deze groep vallen ook weer sommige drugs die gebruikt worden tegen migraine

Cannabinoïden

Hierna hebben we nog de cannabinoïden, wat je misschien bekend in de oren klinkt. Dit komt doordat deze stoffen in grote mate dezelfde opmaak hebben als cannabis. Deze werken dus inderdaad ontspannend, maar cannabinoïden hebben nog veel meer andere effecten die goed zijn voor de gezondheid.

Zo is er recent nog bewezen dat de cannabinoïden een eventueel geneesmiddel zijn tegen kanker, of dat ze in ieder geval de kans op het krijgen van kanker verlagen. Maar ook chronische pijn kan goed verlicht worden met behulp van cannabis. Bovendien wordt het gebruik van medicinale cannabis gebruikt bij het verlichten van epilepsie en het syndroom van Gilles de la Tourette. Deze voordelen zijn alleen nog maar voor het reguliere cannabis. Maar naar andere drugs met gelijke eigenschappen zouden dus ook naar andere voordelen kunnen leiden. Om hierachter te komen moet natuurlijk onderzoek gedaan worden.

Empathogenen1 gram 6APB of Benzofury

Daarnaast heb je nog de empathogenen zoals MDMA en 6APB. Deze kunnen goed gebruikt worden bij behandeling van autistische stoornissen en in psychotherapie. Meer over 6-APB lezen. Klik op Wat is 6-APB.

Jammer genoeg is een kenmerk van designerdrugs of research chemicals dat er paradoxaal genoeg niet veel research naar wordt gedaan. Er is daarom ook niet veel over bekend. Wanneer wij onderzoek blijven doen naar designerdrugs kunnen er nog veel gezondheidsvoordelen zijn die we nog moeten ontdekken. Om deze reden zouden we zeker onderzoek naar research chemicals moeten blijven doen.

De nadelen van research chemicals

Ook kunnen research chemicals nadelige volgen hebben. Dit kunnen redenen zijn om ze verboden te houden voor gebruik, en misschien ook wel voor het bezitten van deze designerdrugs.

De grootste reden is natuurlijk dat veel mensen deze drugs gewoon als partydrugs gebruiken, en dit is niet goed voor de gezondheid. Zo kennen we de drug GHL, welke sterk gerelateerd is aan de niet-onschuldige GHB. GHL kan erg irriterend werken op bijvoorbeeld de huid, maar bij oraal innemen kan het zelfs de slokdarm aantasten.

Ook heb je een psychedelische drug genaamd Flakka waardoor je in een psychose kunt raken. Verder is over deze drug niet veel bekend, maar dit is mede doordat er amper onderzoek naar gedaan is, wat meteen de volgende reden is. Deze research chemical is nagenoeg overal op de wereld daardoor ook verboden.

Weinig tot geen onderzoek naar designerdrugs

Men doet paradoxaal genoeg weinig tot geen onderzoek naar deze research chemicals of designerdrugs. Dat is ook moeilijk en ingewikkeld omdat er constant nieuwe variaties verschijnen. Hierdoor is het moeilijk te bepalen wat voor invloed deze legale drugs op de gezondheid hebben en wat de nare gevolgen van het gebruik van deze designerdrugs zouden kunnen zijn.

research en onderzoek naar research chemicalsBovendien is het vaak niet aan te tonen of deze nieuwe drugs in iemands lichaam aanwezig zijn met reguliere drugtests. Deze tests zijn namelijk nog niet gevoelig voor deze nieuwe variant. Hierdoor zullen mensen vaker met deze designerdrugs experimenteren. Zo kunnen ze namelijk de pakkans in bijvoorbeeld het verkeer flink verkleinen. Een XTC-vervanger als 6-APB komt in geen enkele speekseltest nog naar voren. Van de XTC-gebruiker wordt het rijbewijs 1 jaar ingenomen, en de 6-APB rijdt vrolijk verder door…..Dit brengt ook gevaren met zich mee voor de omgeving

Vorm je eigen mening over research chemicals

Nu je ongeveer weet wat research chemicals, designerdrugs of onderzoekschemicaliën zijn, en wat voor rol ze in onze maatschappij spelen, kun je jouw eigen mening vormen. Jij kunt voor jezelf kiezen of je voor of tegen research chemicals bent. Moeten ze het volledig verbieden zodat er ook geen onderzoek naar gedaan mag worden? Of moeten we het kunstmatig opgevoerde plezier en de nieuwe werelden die we kunnen ontdekken omarmen?

Deze keus ligt bij jou en ik hoop dat je nu geïnformeerd genoeg bent om een redelijke keuze te maken ten aanzien van research chemicals.

3MMC 1 gram

 

3MMC bestellen en kopen