Help! Ik Heb Een verslaving. Tips Voor Eerste Stap

Help! Ik heb een verslaving!

Let op! Dit artikel geeft puur suggesties en tips weer wat men kan doen om een verslaving achter je te laten. De suggesties zijn gebaseerd op ervaringen en enige medische onderzochte feiten. We gaan ook wat vertellen over een verslaving aan research chemicals.  Over een research chemicals verslaving is echter wereldwijd nog weinig tot niets onderzocht.  

Help ik ben verslaafd

In ieder geval sluipt een verslaving er meestal langzaam in. Je weet niet dat je verslaafd bent of aan het raken bent. En dan opeens….Oei! Wat nou? En dan….wat nu…? Klik op ‘continue reading’ voor nog wat nuttige tips.

3MMC bestellen en kopen

Ben jij opeens verslaafd? Dreig je verslaafd te raken? Ken je iemand die je aan het hart gaat die aan het afglijden is? Het kan allemaal steeds vervelender worden. Zeker als je er niks aan doet.

Correspondent Kevin Tran van Legalsilkroad ging weer stad en land af om te spreken met verslaafden en ex-verslaafden. Informatie is volgens hem de beste start om jou van een drugsverslaving of misschien zelfs wel research chemicals verslaving af te helpen!

Een verslaving is vervelend

Hoe het ook is gekomen, een verslaving is vervelend. Daarbij komt nog dat een verslaving niet alleen jouw leven en geluk negatief beïnvloedt. Het kan vaak ook het leven van de mensen die om jou geven negatief beïnvloeden. Wat weer een hele cirkel van schuldgevoel en geheimen en drugshergebruik kan veroorzaken. Een verslaafde weet dan meteen waar ik het over heb.

Er zijn mensen die je kunnen bijstaan

Terwijl de mensen die om jou geven je kunnen bijstaan. En als die er niet zijn; weet je dat er nu zelfs al – voor jou nu nog – wildvreemde mensen zijn die om jou geven? Al was het maar om samen met jou de juiste hulp te zoeken. Al was het maar om extra energie over te houden. Een geheim behouden kost namelijk energie. Bekennen – aan wie dan ook – hoe moeilijk ook – maakt energie vrij en levert zelfs energie op.

4FMP verslaving

Research chemicals verslaving

Helaas is over een research chemicals verslaving nog weinig bekend. Toch gaven enkele van onze ondervraagden aan al wel ervaring met een verslaving aan research chemicals te hebben.  Een tweetal gaf zelfs aan een kleine vorm van een research chemicals verslaving te ondervinden. Het was zo’n leuke ‘drug’ om te onderzoeken –  dat ze het vaker dan 1 x per maand onderzochten. Het werd eerder om de week. Nu en dan begint het al enigszins problematisch te worden.

Hoe merk je dat je een verslaving hebt?

Drugs gebruiken om te studeren

Wij vroegen allereerst aan de ondervraagden hoe je kunt merken dat je drugsverslaafd dreigt te raken of bent. De ondervraagden gaven de volgende antwoorden hoe zij merkten dat ze een drugsverslaving of research chemicals verslaving hadden:

  • Je gebruikt een middel vaker of/en in grotere hoeveelheden dan je in eerste instantie van plan was.
  • Langzaam maar zeker hebt je steeds sterker het gevoel dat je de controle over het gebruik kwijt bent.
  • Drugs zijn een dagelijkse bezigheid in je gedachten en je kunt in sommige gevallen je zelfs in conversaties over drugs verliezen.
  • Jouw dagelijkse werkzaamheden lijden eronder.
  • Er zijn langdurige na-effecten en soms zelfs lichamelijke klachten.
  • Een enorm verhoogde tolerantie waardoor jij jezelf soms zelfs in levensgevaar brengt.
  • Je gebruikt smoesjes die het goed praten om de stof te gebruiken of zelfs nodig te hebben.
  • Naar hobby’s en andere dingen die je voorheen blijdschap brachten kijk je niet meer om

Deze lijst gaf ons een goed beeld van hoe een verslaving of research chemicals verslaving herkent kan worden. Herken jij jezelf in enkele van de voorbeelden van verslaving? Dan zul je snel aan de slag moeten om je leven op de rit te krijgen!

De eerste stap als je beseft

dat je verslaafd bent

De eerste stap die onze ondervraagden en ervaringsdeskundigen aanraden is: zoek hulp. Zoek hulp = je staat er niet alleen voor!

Ben je te angstig om direct naar een hulporganisatie te stappen? Wil je absoluut je familie er niet bij betrekken? Zoek dan een vertrouwenspersoon om te vertellen over jouw probleem. Een persoon die je een steun in de rug geeft of op je let kan een wereld van verschil maken. In het vechten tegen drugs-, alcohol- of een research chemicals verslaving is zo iemand bijna onontbeerlijk.

4FA verslaving - zoek hulp

Er staat hulp voor je klaar

Ben je al zo ver om naar een hulporganisatie te gaan? Er staat genoeg hulp voor je klaar. Je kan bijvoorbeeld naar Jellinek toegaan. Jellinek is een hulporgaan dat zelfs online hulp aanbied. Ben je er dus niet helemaal klaar voor, kan je altijd eerst eens online gaan zoeken om hulp bij drugs-of alcoholverslaving. Of je kunt de drugsinfolijn bellen (10 cent per minuut).

Want wat maakt jou het nou uit? Al bel je ze maar als eerste stap, ze kunnen je echt niet dwingen tot verdere stappen via een telefoon hoor. Dat kan alleen jijzelf. Gewoon eens bellen voor informatie of om even stoom af te blazen, het kan…

drugshelplijn

En als je echt nog laagdrempeliger wil gaan doen, dan heb je nog een online zelfhulpprogramma. In principe is dat voor mensen in Vlaanderen bedoeld die cannabis, cocaïne, alcohol en minder dan 2x in de week GHB gebruiken.

Echter iedereen die Nederlands kan spreken, kan gewoon meedoen. Het is toch anoniem. Klik eens op zelfhulptest drugslijn en kijk eens of het wat voor je is. Je kunt veel van die Belgen vinden, alleen dat hebben ze maar mooi voor elkaar. Ook kunnen Vlamingen hier de Drugslijn (10:00-20:00 uur) bellen, 0032-(0)78-151020 met (hulp)vragen over drugs. Je kan de drugslijn ook 24 uur per dag mailen.

3MMC bestellen en kopen

Als je zelf over veel wilskracht beschikt

Mocht je zelf over veel wilskracht beschikken dan kan men natuurlijk een andere stap nemen. Je kunt knokken! Jawel, één van de beste manieren om met een drugsverslaving of research chemicals verslaving om te gaan is om flinke workouts te doen. Ga sporten en zorg dat je fysiek in orde bent.

verslaving aan sport

Zowel in sport als voeding ga jij ervoor zorgen dat je een ware health freak wordt! Wat namelijk handig is – er komen tijdens sporten allerlei lekkere stofjes (endorfines) vrij. Voor verslavingsgevoelige mensen geldt dit meestal nog extra. Drugs zorgen ervoor dat er lichaamseigen stoffen extra vrij komen. Nu zorg je daar met sporten voor. Jij hebt de controle.

Ok, je ruilt min of meer wel de ene verslaving in voor de andere. Alleen je gaat er wel een stuk beter vanuit zien.

Voel jezelf beter

Mensen die nu de controle over hun verslaving hebben (in plaats van de verslaving over hen) schetsen het volgende beeld hierover;

Je voelt je over jezelf beter. Je voelt je ook daadwerkelijk beter. Sporten en goede voeding kost vaak minder geld. Zo kom je minder in financiële problemen. En de acceptatie naar jou toe van andere mensen gaat een stuk omhoog. Doordat je fysiek sterker wordt, wordt je meestal ook geestelijk sterker. Een gezonde geest in een gezond lichaam. Je weet wel, toch?

Als je sterker staat kun je meestal ook beter de ‘downs’ en ‘horror clowns’ van het leven aan. Er lijken zelfs wel minder ‘downs’ en ‘horror clowns’ te zijn.

positiefverlangenachterjeverlsaving

Het bovenstaande zijn vaak allemaal dingen waar je juist naar op zoek was toen je drugs ging gebruiken. Nu sport kan voor jou ook de weg zijn. Check het eens.

Verslaving is een mentaal spel

Alle ondervraagden gaven min of meer aan dat het ‘’spelletje’’ van verslaving vooral een mentaal spel is. Ben je mentaal niet zo sterk, zoek dan echt hulp. Je kunt het niet alleen.

De mentaal sterkeren – of zij die al verder zijn – kunnen zich gaan focussen op het opbouwen van zichzelf en hun leven.

Regel een goed leven voor jezelf

Niets is belangrijker dan een goed leven.Dat geldt zowel voor onze naasten als onszelf. Een goed leven heeft ook zijn ups and downs. Je kunt leren hoe je daar zelf het beste mee om kan gaan. Je hebt geen invloed op de wind, wel invloed op de stand van de zeilen. En dat zonder altijd je toevlucht te moeten zoeken tot drugs.

Een goed leven.

Hoe doe je dat? Nou train je geest met mindgames, zoek uitdaging in je werk of zoek werk, start een business, wees creatief en ga schilderen. Ik geef maar wat voorbeelden. Uiteindelijk is alles ook mogelijk voor hen met een drugsverslaving of research chemicals verslaving! Zet lichaam en geest in beweging en bedenk concrete doelen.

Elke reis begint met de eerste stap

elke reis begint met de eerste stap

Bekijk of je in ieder geval kan gaan voor die eerste stap, omdat elke reis begint met de eerste stap.

Zeker als je begint kan je opzien tegen je eigen verslavingsberg. Er is soms een hoop schade aangericht en een hoop kapot gemaakt. Echter begin gewoon waar je wilt of kan beginnen. Haal jezelf niet neer omdat de stap te klein is. Doe gewoon een eerste stap om je verslaving onder controle te krijgen. Bekijk dan of je er nog 1-tje kan doen in de voor jou goede richting.

Je valt ook meestal wel een keertje terug, reken daar maar op. Beslis nu al wat je gaat doen als je terugvalt. Doe dan wat anders, als je eerst had gedaan. Enfin, zo slim ben je vast wel.

Ik hoop dan ook dit artikel enigszins van belang kan zijn om te helpen bij een drugs- of reseach chemicals verslaving! Mocht je geen research chemicals verslaving hebben en kun jij er veilig mee experimenteren? Ga dan gewoon lekker research chemicals kopen.

Veilig en gegarandeerd koop je de beste research chemicals bij Legalsilkroad!