6-apb of benzo fury. Wat is 6-APB of Benzofury?

Wat is 6apb of benzo fury?

6-apb, (6-APB (6-(2-aminopropyl)benzofuran)) of benzofury.

Het is een stofje erg verwant aan de tak van amfetamines.  De effecten lijken echter sterk op die van MDMA of XTC.1 gram 6 APB HCI of Benzofury

Waar komt de bijnaam Benzo Fury vandaan?

Je zou denken dat Benzo-Fury iets met benzodiapines (slaapmiddelen/kalmerende middelen) te maken heeft. Echter daar heeft het niets mee te maken. De bijnaam Benzo-Fury komt doordat de methyleendioxi ring (zoals in MDA aanwezig) is vervangen door een benzofuraan ring. Nu daar komt de bijnaam Benzo-Fury vandaan.

mda-structuurformule

MDA

Hierboven zie je de structuurformule van MDA met daaronder de structuurformule van 6-APB. MDA (3,4-methyleendioxyamfetamine) moet je niet verwarren met XTC of MDMA (3,4-methyleendioxymethamfetamine).

benzo-fury

6-ABP

Ten opzichte van MDMA krijg je bij MDA meer dingen te zien die er niet zijn. Veel gebruikers ervaren MDA ook heftiger dan XTC of MDMA.

Waarom is 6-APB ontwikkeld?

David Nichols the godfather of 6-APB

Dr. David Nichols

De research chemical 6-APB is in 1993 ontwikkeld door Dr. David Nichols aan de Universiteit van Purdue (Indiana USA). Hij was op zoek naar een stof die leek op XTC (MDMA) of MDA. Deze nieuwe stof zou dan wel minder neurotoxisch (schadelijk voor je hersenen) moeten zijn.

Dat is waarom hij de Methyleendioxi ring verving met een benzofuraan ring. De Methyleendioxi ring is namelijk een enorme ‘slet’. Het bindt zich met allerlei stoffen in je lichaam. Zo komen er bij MDA en MDMA meer afvalstoffen (metabolieten) vrij. De benzofuraan ring heeft die bindende eigenschappen minder. Deze ring is daardoor minder schadelijk voor je hersenen. Daardoor voelen mensen zich ook veel beter op dinsdag.

Daarnaast is 6-APB legaal. Dat is dus iets wat je rijbewijs niet in gevaar kan brengen (met de huidige speekseltesten). Je loopt tevens geen enkel gevaar op een vervelend strafblad.

Dr. Nichols was op zoek naar een stof met minder neurotoxische stoffen omdat XTC namelijk prachtige resultaten kan boeken bij mensen in therapie. Het kan werken als waarheidsserum en de waarheid bevrijdt veel mensen van een last in therapie. The Truth Will Set You Free, bro! Ook mensen in het autistische spectrum kunnen baat hebben bij behandeling met XTC.

1 gram 6 APB HCI of Benzofury

Niet zo gek

Dat is helemaal niet zo gek. Het is bekend dat bijvoorbeeld ketamine ook als zelfmedicatie wordt gebruikt om depressies te bestrijden. (10 – 20 milligram). Dit omdat in verschillende onderzoeken blijkt dat ketamine voor veel mensen heel goed werkt als antidepressivum. Ook voor mensen die geen baat hebben bij serotonine heropname remmers.

Ketamine werkt tevens op een heel andere receptor (NDMA-receptor) als bijvoorbeeld 6-APB (5-HT2-receptors). De stof ketamine werkt ook meteen, binnen 2 uur. Terwijl je bij die serotonine heropname remmers (zoals Prozac) minstens 2 weken kan wachten. Gedurende die weken heb je ook nog eens meer kans op zelfmoordgedachten en zelfmoord.

Ketamine werkt zeker tegen depressies

Dus voor veel mensen zou ketamine veel beter werken om hun depressieve gevoelens te bestrijden. Echter 6-APB is nog legaal hier verkrijgbaar en ketamine valt onder de Wet Geneesmiddelen. Ketamine wordt nu vooral gebruikt ten behoeve van narcose. Zo is men ook op het spoor van ketamine gekomen als geneesmiddel bij depressies. Mensen kwamen blijer uit de operatie dan dat ze erin gingen.

Echter ook voor ketamine is een betere oplossing gevonden in de vorm van 2-FDCK. De lagere dosering en snellere hersteltijd van 2-FDCK wordt door veel medici als een plus gezien.

2-FDCK Kopen? Klik hier!

2-FDCK Kopen? Klik hier!

Ketamine werkt eigenlijk ook het beste tegen depressies als het via een infuus wordt toegediend. Geeft weer een hoop gedoe voor patiënten. Daar moet nog een oplossing voor komen.

De officiële medicijnen tegen depressies gebaseerd op gelijksoortige stoffen als 6-APB en Ketamine zijn nu nog steeds in ontwikkeling. Resultaten zijn wel al veelbelovend.

6-APB Beter Dan XTC?

De research chemical 6-APB of Benzo-Fury is sinds 2010 bekend in de research chemicals markt. 6-APB of Benzo-Fury wordt soms gebruikt als XTC-vervanger terwijl het als research chemical niet voor consumptie geschikt is. Door veel van die gebruikers wordt het zelfs als ‘ beter’ gezien dan XTC. Vooral omdat deze nieuwe psychoactieve stof langer zou werken dan XTC. Een lagere neurotoxiciteit maakt menig gebruiker namelijk geen flikker uit. Na mij de zondvloed, is toch meestal de gedachte.

Serotonine is de neurotransmitter die zorgt voor het euforische ‘love’ feeling dat je krijgt van MDMA en XTC. Hoe langer de afgifte hiervan duurt, hoe langer je lol hebt, zeg maar.

Hoe ziet 6-apb eruit en hoe wordt het gebruikt?

Meestal is 6-apb een wit poeder. Maar het komt ook voor als een bruinachtig poeder. Menig onderzoeker gebruikt bij proefdieren de orale methode. Dit kan bijvoorbeeld door het in een capsule of tablet te stoppen en dan te laten inslikken. Ook kun je een stukje papier pakken en het poeder erin stoppen en vervolgens oraal laten innemen. Het laten opsnuiven van dit goedje wordt zwaar afgeraden aangezien het pijn doet in de neus van je proefdier. 6-APB of Benzo-Fury brandt namelijk enorm als het door de neus gaat.

Hoeveel is een normale dosis van 6-APB (proefdier 80 kilogram)?

Kleine dosis: voor een licht effect wordt 50 tot 100 milligram aangeraden.

Normale dosis: Voor een redelijk effect wordt tot de 100 en 150 milligram gekozen.

Grote/sterke dosis: Een sterk effect bereik je door tussen de 150 en 300 (300 is dus echt heel hoog!) milligram te nemen.

Verder ligt het ook aan de persoonlijke uitgangswaarden qua verhoudingen en de basis waarvan het is gemaakt. Is het gemaakt op basis Succinate zouten (95 % van de 6-APB is op die basis omdat daarvan makkelijker 6-APB te maken is) dan is het 20 % minder potent dan op basis van HCI-zouten. Ook krijg je soms een heel slechte onderzoeksresultaat (met enorme afwijkingen in je testresultaten) bij 6-APB op basis van Succinate omdat de afwijking daarin heel groot kan zijn.

Bij 6-APB op basis van HCI-zouten is de afwijking echt veel lager en kun je dan ook altijd een goed onderzoeksresultaat verwachten. Nu wij bij Legalsilkroad verkopen natuurlijk ook de benzofury 5-APB in de HCI-variant. Die is duurder en ook zeldzamer omdat die moeilijker te maken is.

Wat zijn de gewenste effecten van drugs zoals XTC?

Gebruikers misbruiken vaak drugs als XTC omdat er afgifte van serotonine plaatsvindt. Sterkere hoeveelheden serotonine in je lichaam zorgen voor een (gewenst) gevoel  van euforie en warmte en blijheid. Daarnaast voel je je vaak meer gebonden met mensen om je heen. Je begrijpt de mensen om je heen voor je gevoel beter en je hebt een hogere empathie in combinatie met meer liefde voor je medemens.

euforie

Daarnaast heb je bij sommige stoffen nog steeds de controle over wat je ziet en hoe je je beweegt. Ook je gevoel voor tijd is er nog steeds. Dit is bij bijvoorbeeld xtc minder het geval, waar de tijd veel sneller kan gaan dan je denkt.

Bewuster genieten

Met stoffen waarmee je meer helder blijft kun je dus bewuster genieten, wordt wel eens gezegd.

Bij onverhoopt gebruik kickt 6-APB in na ongeveer 30 tot 45 minuten. Mijn eigen persoonlijke ervaring bij een ongelukje met onderzoeken van benzofury was zelfs 2 uur!

Bij stoffen die langer serotonine afgeven heb je een tendentie om nog dieper op te gaan in de muziek op het middel dan bij XTC. Alle zintuigen worden versterkt.

Lichten en bepaalde kleuren kun je sterker waarnemen en ervaren. Je kunt zelfs (bij de hogere dosis) hallucinaties ervaren. Daarbij is bewegen mogelijk, alleen je kunt wel een beetje wandelen alsof je dronken bent. Al ben je dus wel weer meer helder van geest dan bij XTC.

Welke negatieve effecten van 6-APB zijn er?

Na onverhoopt gebruik van het middel (ook omdat het langer effect heeft dan XTC) kun jij jezelf slapeloos voelen. Menig drugsgebruiker kent het begrip ‘plafond kijken’ wel. Plafond kijken houdt in dat je na het gebruik van het middel moeilijk in slaap kunt komen. Dit komt door het effect van 6-APB.

Ook een erg snelle hartslag, hoge bloeddruk een erg hoge lichaamstemperatuur en uitdroging wordt aangemerkt als negatief effect. Er is wel een ‘dinsdagdip’, maar meestal minder heftig dan bij XTC. Het zit ongeveer tussen 4FA en XTC in.  Omdat het lang duurt ben je meestal ook gewoon erg moe.

5-HTP wordt wel eens gebruikt om je lichaam te helpen je serotonine niveau weer op peil te krijgen bijvoorbeeld met gebruik van XTC.

Verder wordt er door sommige (<10 % bij hogere dosering dan 1,5 mg per kilogram lichaamsgewicht) gebruikers (misbruikers) pijn in de nieren gemeld. Dit zou kunnen komen doordat je bloedvaten kleiner worden en daardoor er minder bloed naar je nieren gaat.

Taurine (1 mg) wordt wel gebruikt om je bloedvaten wat te verwijden. Taurine zit trouwens ook in Redbul. Je kunt voor de zekerheid ook nog acetylcysteïne nemen. Wordt vaak gebruikt voor vastzittende hoest. Het zou echter ook een beschermend effect kunnen hebben op je lever en nieren. Zeker weten doen we dit niet.

6-APB is en blijft nog wel even een research chemical.

Check even de post 4FA gevaarlijk

Oververhitting met 6-APB of benzofury

Check even de post 4FA gevaarlijk. Hier vind je meer info en tips over de nadelige effecten als oververhitting en hoge bloeddruk. Dat Benzo-Fury langer werkt komt niet zonder mogelijke nadelige gevolgen.

Al die nadelige effecten (behalve de lagere neurotoxiciteit/oxidatieve stress) die bij XTC kunnen optreden, gelden bij 6-APB nog eens extra. Bijpakken is ook niet nodig. Doe dat dan ook niet. Naast dat 6APB niet voor consumptie geschikt is, ben je dan natuurlijk nog eens nog meer dom en gevaarlijk bezig.

Bij een overdosis van 6-apb (meer dan 500 milligram) kunnen door diezelfde oververhitting al jouw witte bloedlichaampjes gaan stollen. Als je witte bloedlichaampjes stollen heeft dat onherroepelijk de dood tot gevolg. Pas dus op met drugs. Het draagt altijd risico’s met zich mee! Beter is gewoon alleen onderzoek te doen naar 6-APB!

Klik op het plaatje hieronder om 1 gram 6-APB te kopen1 gram 6 APB HCI of Benzofury

P.S. Dr. David Nichols wordt door sommige mensen gezien als de opvolger van de overleden Alexander Shulgin. Wil je meer weten over Dr. Alexander Shulgin? Ga dan naar de post over XTC Light.