4FMP – Wat is 4FMP of 4FA ?

Wat is 4FMP of 4FA ?

Allereerst Een Stukje Wetenschap
Over Wat 4FMP Of 4FA Is

(niet interessant  de werking van 4FMP of 4FA)

Wat is 4FMP, 4FA of 4-fluor-amphetamine precies?

Ik neem je graag eerst mee in een stukje wetenschap over 4FMP of 4FA. Je hebt namelijk een enorm voordeel als je weet wat 4FMP is.

BK-EBDP kristallen

Aan het werken met 4FA of 4fmp kleven namelijk risico’s. Echter er zijn zeker manieren om die risico’s zoveel mogelijk te beperken. Je kunt ook beter autonoom beslissingen nemen over 4FMP of 4FA als je weet wat 4FMP is. Volgens mij kan jij namelijk zelf best bepalen wat goed voor je is. Maar – dan is het wel zaak om te weten wat 4FMP precies is.

Hierdoor kun je risico’s met 4FA en 4FMP zoveel mogelijk beperken. Een ongelukje zit in een klein hoekje niet waar?

veilig4FMPbestellen

 2.Wat is 4FMP of 4FA

De volledige naam van 4FMP of 4FA  – namelijk 4-fluoramphetamine – zegt het al. Het is vooral een amfetamine met daaraan een fluoratoompje (F) verbonden. 4FMP is eigenlijk 4-fluor-methamphetamine. Echter in de volksmond worden beide afkortingen voor dezelfde stof gebruikt.

 

amfetamine en 4FMP vergelijking

Het fluoramtoompje zorgt tijdelijk voor een hoger niveau van serotonine in je lichaam.

Niet geschikt voor menselijke consumptie

4FMP of 4FA is niet geschikt voor menselijke consumptie. Feit is dat veel mensen toch 4FMP of 4FA misbruiken voor menselijke consumptie. Ondanks al onze waarschuwingen om alleen 4FMP of 4FA te gebruiken voor onderzoek.

Daarin nemen wij onze verantwoordelijkheid. Dat doen we vooral door mensen goed voor te lichten over wat 4FA of 4FMP is.

Begrip leidt vaak tot respect

Stel je begrijpt de werking van 4FA of 4FMP op je lichaam. Op die manier kan je veel beter afwegen of 4FMP of 4FA wat voor jou is.

Tevens kun je bepaalde voorraden van stoffen in je lichaam uitputten.. Die voorraden kun je weer aanvullen door middel van bepaalde voeding.  Je zult je de volgende dag minder “brak” voelen. Hierdoor zul je sneller herstellen. Moet je wel weten welke voeding je moet hebben. Handig voor je motivatie is ook te weten waarom die voeding werkt.

Nu is dat genoeg om te willen weten wat 4FMP is of wat 4FA is?

 

bettersafethansorry

 

Begrip over wat 4FMP is of 4FA is, leidt ook vaak tot meer respect. Onze hoop is nu dat je meer onder de indruk raakt van de pracht van je eigen lichaam. Hierdoor hopen we dat jij het misbruik zal stoppen of in ieder geval beter zal reguleren. Bijvoorbeeld door maar 1 x per 3 maanden een dosis 4FMP of 4FA te nemen.

3. 4FMP – Wat is 4FMP of 4FA ?

4FMP of 4FMA of 4FA of 4 of XTC Light

Wat is 4FMP of 4FA

Wat is 4FMP Of 4FA precies

4FA is een afkorting van 4-fluoramphetamine en is een werkzaam middel om monoamines af te geven. Net zo goed wordt 4FMP (4-fluor-methamphetamine) als naam veel gebruikt. Eigenlijk is die benaming dus fout en moet het 4FA zijn.

Nu bij Legalsilkroad in de 4FA-winkel verkochten we 150-160 milligram transparante capsules 4FA oftewel 4-fluoramphetamine (soms zijn ze zwaarder 180-200 mg, alleen dat vermeldden we natuurlijk ook) ook verkochten we gewoon 4FA-poeder. Andere namen zijn:

4-fluoro-α-methyl-fenethylamine. De IUPAC benaming van 4-FA is: 1-(4-fluorofenyl)propaan-2-amine.

  • Formule: C9H12FN (voor 4FMP is dat C10H14FN)
  • Moleculair gewicht: 153,20 g/mol
  • Smeltpunt: 152-154 °C (van HCl-zout)
  • Kookpunt: 78 °C @ 10 Torr (van vrije base)
  • CAS nummer: 459-02-9

BK-EBDP kristallen

3a. Wat is 4FMP of 4FA? 

Wat zijn monamines?

Om de werking te begrijpen van wat 4FMP is moet je ook begrijpen wat 4FMP of 4FA doet. Hiervoor heb je al gelezen dat 4FMP of 4FA ervoor zorgt dat er monoamines worden afgegeven. Monoamines zijn de verzamelnaam voor verschillende neurotransmitters. De term monoamine wordt gebruikt omdat het op moleculair niveau altijd bestaat uit maximaal 1 aminogroep.

3b. Wat is 4FMP of 4FA?

Een neurotransmitter is een soort zender

Het lichaam gebruikt bepaalde stoffen om signalen te zenden naar een zenuw of een neuron in een cel. Deze stoffen noemen we neurotransmitters. Neurotransmitters spelen een belangrijke rol in de stofwisseling. In de stofwisseling activeren of deactiveren ze verschillende delen van het brein. Hierdoor kunnen ze verschillende soorten gedrag in de hand werken. Gedrag wat 4FMP of 4FA ongeschikt maakt voor menselijke consumptie. Zie verder werking van 4FA bij consumptie

Monoamines vallen onder te verdelen in twee categorieën:

  • Cateacholamines
  • Indolamines

3c. Wat is 4FMP of 4FA?

Meer over cateacholomines

Cateacholomines zijn chemische stoffen als noradrenaline , dopamine, en adrenaline die worden aangemaakt in het lichaam. Het lichaam maakt deze van aminozuren zoals phenylalanine (fenylalanine) en tyrosine. Net als indolamines zijn cateacholomines dus lichaamseigen stoffen die al in het lichaam aanwezig zijn. 4FMP werkt zo dat die lichaamseigen stoffen meer in je lichaam aanwezig komen.

Wat is jouw voordeel als je weet wat 4FMP of 4FA is?

Meer kennis over 4FMP maakt dat jij ook veel beter je voeding kan gaan afstemmen op je gebruik van 4FMP of 4FA. Je weet namelijk nu de werking van 4FMP op dopamine, serotonine en noradrenaline. Er is meer begrip over belangrijk goede voeding is. Ook kun je anderen veel beter informeren over wat 4FMP is of 4FA is. Daardoor kan jij anderen helpen bij een zo veilig mogelijk gebruik van 4FMP of 4FA.

4FMP of 4FA is een agonist

Wat is nu weer een agonist? Een agonist als 4MP of 4FA zorgt ervoor dat grote hoeveelheden dopamine, adrenaline en noradrenaline ineens vrijkomen. 4FMP of 4FA zorgt er ook voor dat er een hoeveelheid serotonine vrijkomt. Alleen de agonist werking voor serotonine van 4FMP of 4FA is niet zo hoog. Namelijk van een dertien keer lager niveau in vergelijking tot bijvoorbeeld XTC of MDMA.

Hieronder zie je de werking van 4FMP of 4FA op de stof dopamine. Heb je een beetje idee hoe het ongeveer werkt wat betreft dopamine. Je ziet amfetamine als het ware het uiteinde (axon) van de zenuwcel binnengaan. amfetamineendopaminewerking

3d. Wat is 4FMP of 4FA?

Van Tyrosine naar Adrenaline

Nu je weet van de werking van 4FMP of 4FA is wil je misschien ook weten wat stoffen zoals dopamine, adrenaline, noradrenaline en serotonine eigenlijk doen in je lichaam. Wat hebben ze voor functie? Waar bestaan ze eigenlijk uit? En hoe kun je met voeding nu je gebruik van amfetamines veiliger maken?

Laten we eerst eens kijken hoe van het aminozuur Tyrosine uiteindelijk adrenaline wordt gemaakt. Zie hieronder het plaatje.

 

biotsynthesecatecholamines

Dit kan allemaal nog vrij onbegrijpelijk zijn. Echter lees verder en het zal je allemaal duidelijker worden.

Wat zijn aminozuren?

Aminozuren zijn belangrijke bouwstenen voor eiwitten. Eiwitten bestaan namelijk uit minstens 20 aminozuren. Daarvan zijn er 9 aminozuren die als essentieel worden gezien. Deze aminozuren kun je namelijk niet aanmaken in je lichaam. Je krijgt deze aminozuren alleen binnen via je voeding.

3d. Wat is 4FMP of 4FA?

Adrenaline regelt dat je snel in actie kan komen

adrenaline

Je bijnieren geven adrenaline af. Zij stimuleren zo jouw sympatische zenuwstelsel. Hierdoor kan adrenaline gevoelens opwekken van opwinding, verbazing en angst. Adrenaline verhoogt je hartslag, versterkt je spieren en opent je bronchiën (de luchtwegen in de longen). Je bent zo klaar om gelijk in actie te komen.

adrenaline schema

3e. Wat is 4FMP of 4FA?

Noradrenaline – wat is dat nou weer?

noradrenaline

BK-EBDP kristallen

De voorloper van adrenaline is noradrenaline. Dit betekent dat alleen van noradrenaline je lichaam weer adrenaline kan maken.  Noradrenaline stimuleert de pompwerking van je hart. Tevens vernauwt het je bloedvaten naar je organen en skeletspieren. Hierdoor stijgt je bloeddruk.

Je ziet mensen wel eens boos worden. Ze kunnen dan rood van boosheid worden. Onder invloed van noradrenaline stroomt het bloed namelijk naar hun hoofd. Tevens zorgt noradrenaline er voor dat de spijsvertering stopt. Het bewijs: als je boos bent, moet je nooit naar de WC …

De noradrenaline zorgt er zo voor dat je snel kan reageren op stresssituaties. Meer bloed kan dan namelijk naar je hersenen en spieren gaan.

In tijden van stress kun je agressief worden

In tijden van stress maak je dus veel noradrenaline aan, Hierdoor zou je wel eens agressief zou kunnen worden. Noradrenaline wordt namelijk gemaakt van dopamine. En als je veel stress hebt, gaat je voorraad dopamine omlaag.

Dopamine geeft je een gevoel van welbehagen. Minder beschikbare dopamine kan zo ervoor zorgen dat je wel eens kortaf en opvliegend kan worden. Een bekend fenomeen bij drugsmisbruikers die elke week of vaker drugs misbruiken.

Te weinig noradrenaline maakt je depressief. Te veel geeft je juist een gevoel van euforie. Het kan je echter ook gespannen of angstig maken. Dientengevolge is het net zo – of zelfs belangrijker voor je stemming – als bijvoorbeeld serotonine.

Noradrenaline_3D_ball

3f. Wat is 4FMP of 4FA?

 Meer over dopamine  

dopamine 3d

Je hebt het waarschijnlijk al door; Dopamine is weer de voorloper van noradrenaline. De grootste concentratie van dopamine wordt gevonden in een klein gebied van de hersenen wat onbewuste vrijwillige voortbeweging regelt. Dit zie je erg terug bij de ziekte van Parkinson waar de dopamine balans verstoord is. Bij deze ziekte maken patiënten namelijk allerlei onwillekeurige bewegingen.

Dopamine is vooral voor belonen van gedrag

Tijdens aangename situaties komt dopamine vrij in je lichaam. Het zorgt als het ware voor het belonen van gedrag. Een shotje dopamine zorgt er voor dat jij goed en tevreden voelt. Voel jij je behaaglijk? Nu dat is waarschijnlijk de dopamine die je voelt. Daardoor geeft het een grotere kans dat jij het gedrag wel voortzet. Het lichaam zet dat met name in om te overleven. Een bekend voorbeeld is voedsel. Je neemt voedsel tot je, dat laat het brein een beetje dopamine los. Zo overleef je het wel of wordt je wellicht moddervet….

Gevolgen te veel of te weinig dopamine

Verslaafden aan eten of seks of drugs vertonen vaak een verstoorde dopaminebalans. Ze worden als het ware net wat meer beloont dan de ander.

Parkinson patiënten maken dus te weinig dopamine in de hersenen aan. Daardoor zie je ze ook vaak  “trillen”.

dopamine

Hoe ontstaat dopamine in het lichaam?

adrenaline-noradrenaline-dopamine-biosynthese

Fenylalanine

Fenylalanine (afgekort tot Phe of F) is één van de twintig natuurlijk voorkomende aminozuren. Onder werking van het enzym fenylalaninehydroxylase wordt fenylalanine omgezet in het aminozuur tyrosine .

Belangrijke bronnen van fenylalanine zijn kaas, amandelen, pinda’s, sesamzaad, sojabonen en eiwitten in het algemeen. De kunstmatige zoetstof aspartaam bevat ook fenylalanine.  Suikervrije kauwgom en “Light” dranken zijn voedingsmiddelen die aspartaam bevatten. Deze dragen dan ook de vermelding “bevat een bron van fenylalanine” op de verpakking. Desondanks is aspartaam geen belangrijke bron van fenylalanine in de voeding. Gemiddeld wordt per dag namelijk maar 2 tot 4 mg/kg aspartaam per persoon ingenomen in Europese landen.

Tyrosine

In het lichaam wordt tyrosine door het enzym tyrosinehydroxylase weer omgezet in L-dopa of Levedopa. Hydroxylase is een duur woord voor het toevoegen van een extra zuurstof- en waterstofatoompje. Deze 2 atoompjes zie je aan elkaar verbonden verschijnen in de Levedopa.

Tyrosine kan je toevoegen aan je lichaam als je onder chronische stress gebukt gaat. Je krijgt zo minder last van de prestatie verminderende effecten. Het lichaam heeft onder de invloed van chronische stress ook echt meer Tyrosine nodig.

Moet je tyrosine innemen?

Vrouwen die last hebben van PMS (als de vrouw een beetje bitchy wordt) alsmede ADHD patiënten zouden baat kunnen hebben aan Tyrosine. Het is eenvoudig tot je te nemen door middel van van een voeding supplement. Normaal heb je echter genoeg aan een voeding voorzien van voldoende eiwitten.

Levedopa

Levedopa komt in hoge mate voor in tuinbonen maar in de allerhoogste mate in de fluweelboon voor. (latijnse naam mucuna pruriens).

velvet bean mucuna Mucuna (pruriens) used for pain and diabetes Liparamba DG.AFR1

Levedopa wordt ook al gegeven aan Parkinson patiënten omdat Levedopa wel in de hersenen kan komen en dopamine niet.  Daarvoor is onder andere het spoorelement koper en vitamine B6 nodig. Vitamine B6 komt in heel veel voedingsmiddelen voor. Onder andere vlees, vis, eieren, groenten, melkproducten en graanproducten. Over koper hoef jij jezelf verder geen zorgen te maken. Koper komt namelijk in heel veel voedingsmiddelen voor. Je hebt ook maar zeer weinig nodig van het spoorelement koper. Daardoor zie je dat kopertekorten bij mensen nagenoeg ook niet bekend zijn.

Gebruik Levedopa niet tegelijk met Tyrosine

Gebruik voedingsmiddelen rijk aan Levedopa niet gelijk samen met voedingsupplementen met Tyrosine. De Levedopa blokkeert namelijk volledig de opname van Tyrosine in het lichaam. Zorg dat er altijd een halve dag tussen zit. Nu je weet wat 4FMP/4FA is begrijp je ook dat jij jouw voeding hier op kunt gaan afstemmen. Bijvoorbeeld door het extra eten van tuinbonen of je neemt Levedopa via een voedingsupplement.

Want van de Levedopa maakt het lichaam dan weer (d.m.v. decarboxylase- je ziet het element Koolstof en Zuurstof uit de Levedopa verdwijnen) dopamine in de hersenen aan.

 

 3g. Wat is 4FMP of 4FA?

Meer over Indolamines

Indolamines zijn stoffen als serotonine en melatonine die vooral in de pijnappelkier worden gemaakt. De pijnappelklier zit in het centrum van je brein. Dat is van belang omdat bepaalde stoffen niet in je hersenen door kunnen dringen. Daardoor dien je af en toe juist andere stoffen te gebruiken zodat ze wel het juiste effect sorteren.

pijnappelklier

Van zowel serotonine als melatonine is de voorloper tryptofaan. Een onmisbaar aminozuur wat je wel tot je kan nemen via bijvoorbeeld rijpe bananen.

3h. Wat is 4FMP of 4FA?

Wat is serotonine

serotonine

Serotonine is vooral iets wat je gemoedstoestand regelt. Veel antidepressiva zijn bijvoorbeeld Serotonine heropnameremmers die regelen dat de serotonine langer in je bloed aanwezig blijft in hogere hoeveelheden  Hierdoor zou jij je op termijn beter en minder depressief moeten gaan voelen. XTC zorgt er bijvoorbeeld voor dat er snel en veel serotonine vrijkomt in je lichaam. Nu vooral dat vrijkomen van serotonine geeft jou dan dat blije gevoel. Als je weet wat 4FMP is of 4FA is dan begrijp je ook gelijk dat 4-FA of 4-FMP een 13 keer minder uitwerking heeft op de serotonine als bijvoorbeeld XTC.

Hieronder wat de mix van serotonine, adrenaline, en dopamine met je stemming kan doen.

 

Wat is 4FMP of 4FA ?

3i. Wat is 4FMP of 4FA?

Wat is melatonine

Melatonine

Melatonine regelt je slaapcyclus. Het wordt vooral afgegeven onder de invloed van licht. Zorg dus voor goede donkere gordijnen als je lekker lang wilt slapen….Melatonine is een erg sterke antioxidant.

Het is zeker aan te raden (nadat je iets van amfetaminegroep hebt gebruikt)  om melatonine in te nemen als je wilt gaan slapen. Ook extra vitamine C (een sterke antioxidant) en alfa-liponzuur is zeker aan te raden. Dit wordt nog belangrijker als je meer dan eens in de 3 maanden drugs gaat gebruiken.

Echter ga dit soort antioxidanten – net zoals drugs – ook niet standaard elke week zitten nemen. Gebruik het af en toe, als je zelf vindt dat je lichaam even wat ondersteuning kan gebruiken. Bijvoorbeeld na gebruik van een amfetamine. Je weet nu wat 4FMP is. Alleen weet je ook dat 4FMP of 4FA ook invloed kan hebben op de kwaliteit en het aantal verbindingen in je hersenen?

Schade aan je lichaam door amfetamines

Amfetamines zorgen namelijk voor oxidatieve stress in je lichaam. Oxidatieve stress zorgt ervoor dat je DNA (je weet wel – waaruit je bestaat) beschadigd wordt en je lichaam harder moet werken omdat te repareren. Dientengevolge – hoe meer er gerepareerd moet worden, hoe meer kans je hebt dat er iets fout gaat (bijvoorbeeld kanker). Antioxidanten zorgen ervoor dat er minder gerepareerd moet worden. Zo zorg je ervoor dat je lichaam zo min mogelijk schade oploopt.

BK-EBDP kristallen

Samenvatting over wat 4FMP is

4FMP of 4FA zorgt ervoor dat verschillende lichaamseigen stoffen als het ware in 1 keer worden losgelaten. Hierdoor voel jij je energiek, licht euforisch en helemaal geweldig.

Als drug is 4FMP of 4FA veel veiliger om te gebruiken dan XTC. Zeker als je de eerste keer drugs gebruikt. Het nadeel wat gebruikers ervaren is namelijk dat je bij 4FMP minder in een totale roes zit. Dat is ook precies juist weer het voordeel bij 4FMP of 4FA. Je bent namelijk meer helder om gewoon dingen te doen.

Daardoor valt het veel minder op dat je drugs hebt gebruikt. Dientengevolge zul je dus minder snel een naam krijgen als die “pillenslikker”.

Wat kan je verder nog doen?

Nu weet je wat 4FMP is of 4FA is kun je kijken of je het wilt gebruiken en hoe je het zo veilig mogelijk kan gebruiken.

Kijk Onderop de Homepage (www.legalsilkroad.nl), Maak Je Keuze En Maak Het Gewenste Bedrag Over Op NL47INGB0007391458 t.n.v. Legalsilkroad Etten-Leur o.v.v Je Naam, Postcode & Huisnummer!

Gelijk een berichtje/whatsappje naar [email protected]? Dan sturen we je bestelling dezelfde dag nog naar je toe

BK-EBDP kristallen

Wat is 4FMP en Wat is 4FA