Is 4FA of 4FMP gevaarlijk? Tips voor veiliger gebruik van 4FA/4FMP

Is 4FA of 4FMP gevaarlijk?

9 manieren waarop 4FA gevaarlijk kan zijn

en tips voor veiliger gebruik van 4FA of 4FMP.

 

Het enige antwoord op dat 4FA of 4FMP gevaarlijk kan  zijn – is  “ja” .  Elke drug brengt namelijk gevaren en/of risico’s met zich mee. 4FA of 4FMP is daarom ook niet voor consumptie geschikt.

Daarbij komt nog dat we praten hier over een amfetamine die nauwelijks wetenschappelijk is onderzocht op de gevaren.

4FA of 4FMP gevaarlijk? Ja, dus kijk uit voor de gevaren van 4FA of 4FMP

4FA/4MP niet voor niets een ‘research chemical’.

Wellicht heet het niet voor niks een “research chemical”?  Echter je wilt vast zelf een goede beslissing kunnen nemen over de gevaren van 4FA of 4FMP bij consumptie. Dan heb je ook een goed verhaal nodig over alle mogelijke gevaren. Wij begrijpen namelijk ook wel hoe de wereld in elkaar zit.

Daarom geef ik je zelfs de gevaren die mensen naar voren halen en onwaarschijnlijk zijn of ook niet bewezen. Dat complete verhaal van alle (veronderstelde) gevaren ga ik je naar beste kennis en eer en geweten tot nu toe geven. Zo kun je voor jezelf een afgewogen besluit nemen of je 4FA of 4FMP wilt gebruiken of wilt blijven gebruiken.

 

BK-EBDP kristallen

 

Eerst 4FA/4FMP testen – dan de rest

Laten we er vanuit gaan dat je in ieder geval getest hebt op dat het zeker 4FA of 4FMP is.

Eén van de gevaren is namelijk natuurlijk dat je iets slikt wat je in je hand gedrukt krijgt en het is iets heel anders. Nu in Nederland bestaat een enorm aantal adressen waar je jouw drugs kan laten testen. Dus dat gevaar hoef je in ieder geval niet te lopen .

Is 4FA of 4FMP gevaarlijk – gevaar 1

Extra oxidatieve stress door 4FA/4FMP

Ik zet deze maar gelijk op 1, aangezien dit een gevaar is die min of meer toch wel bewezen is.

Oxidatieve stress door amfetamine

De simpele verklaring is dit: Amfetamines (waartoe 4FA of 4FMP ook behoort) brengen extra schade (de oxidatieve stress) aan de cellen toe die weer gerepareerd moeten worden. Die reparaties kan je lichaam meestal ook wel perfect uitvoeren.

Echter hoe meer er gerepareerd moet worden, hoe meer er af en toe een foutje kan ontstaan. En dat kan weer leiden tot allerlei vervelende klachten als bijvoorbeeld de ziekte van Parkinson en Alzheimer, maar ook hartklachten en kanker.

.

oxidatievestress

 

BK-EBDP kristallen

Hoe kun je de oxidatieve stress van 4FA of 4FMP beperken?

Zorg dat je lichaamstemperatuur niet te veel oploopt. Er ontstaat namelijk extra oxidatieve stress onder een hogere temperatuur. Jammer genoeg neemt je lichaamstemperatuur sowieso al toe door amfetamines zoals 4FA of 4FMP.

Neem daarom af een toe een koud drankje (liefst geen alcohol), sta af en toe lekker stil, en ga af en toe in de buitenlucht als het kan (op goede feesten is die mogelijkheid er altijd). Daarbij eet je goed en gevarieerd. Je kan ook een multivitamine nemen voordat je 4FA of 4FMP inneemt.

Neem antioxidanten

Daarnaast kunt je nog voor en na je gebruik van 4FA of 4FMP Vitamine-C gaan innemen met een time release (1000 mg). Vitamine C is namelijk een uitstekende antioxidant.

Tevens kun je Q10, melatonine en als laatste nog alfa liponzuur gaan slikken. Vooral die alfa-liponzuur is een belangrijke superantioxidant.

De naam antioxidant zegt het al; het helpt de oxidatieve stress te verminderen. Een nadeel van antioxidanten als Vitamine C is dat het effect van 4FMP minder lang aanhoudt. Als je ergens last van hebt of de risico’s van 4FA/4FMP zoveel mogelijk wilt beperken is dat natuurlijk juist iets wat je wilt.

alfaliponzuur

Je mag van mij verder trouwens alles vergeten, zolang je maar lekker een flinke dosis alfa-liponzuur (500 mg) voor en na de dosis 4FA of 4FMP tot je neemt.

 

Gebruiksfrequentie 4FA/4FMP beperken tot 1 x in de maand

Daarnaast gebruik in ieder geval niet meer dan 1 keer in de maand, liefst maar 1 x in de 3 maanden. Het is vooral dat 4FA of 4FMP gevaarlijk is bij veelvuldig gebruik. Je lichaam heeft tijd nodig om te herstellen.

Wellicht wil je ook nog de lange verklaring weten wat nu precies oxidatieve stress is. Die geef ik je nu, en als je het niet interessant vindt, ga dan door naar – is 4FA of 4FMP gevaarlijk, punt 2.

Wat is oxidatieve stress?

In principe is oxidatieve stress het in onbalans zijn van de productie van vrije radicalen en de mogelijkheid van het lichaam om dit te bestrijden. Het lichaam kan de kwaadaardige effecten van deze vrij radicalen neutraliseren met behulp van antioxidanten.

Wat zijn vrije radicalen ?

Vrije radicalen zijn zuurstof bevattende moleculen die 1 of meer ongepaarde elektronen hebben. Die ongepaarde elektronen maken deze moleculen erg reactief met allerlei andere moleculen. Nu door die vrije radicalen kunnen er allerlei kettingreacties ontstaan met andere moleculen

Dat gaat zo: een vrije radicaal reageert chemisch met een onderdeel van een lichaamscel zoals bijvoorbeeld DNA. Deze vrije radicaal steelt nu een elektron om zo stabiel te worden. Dit destabiliseert echter de moleculen in de cel, die nu een elektron gaan stelen van een ander molecuul. En zo wordt er dus een kettingreactie op gang gezet door een vrije radicaal.

Wat zijn antioxidanten?

Elke cel in je lichaam gebruikt enzymen en zuurstof om allerlei functies aan te sturen. Daarmee wordt elke cel ook standaard blootgesteld aan het potentiële gevaar van vrije radicalen. Want let op! Oxidatieve stress is iets wat altijd gebeurt. 4FA of 4FMP zorgt alleen voor extra oxidatieve stress op cel niveau.

vrije-radicaal-en-antioxidant

Nu antioxidanten zijn moleculen die in je lichaamscellen voorkomen die voorkomen dat er een kettingreactie door toedoen van de vrije radicalen tot stand komt. Dit doet de antioxidant door een elektron te doneren aan een vrije radicaal, zonder zelf gedestabiliseerd te raken. Nu zo krijgt jouw lichaam een stuk minder oxidatieve stress te verwerken.

Dientengevolge levert 4FA of 4FMP een stuk minder gevaar op. Ook de ‘dip’ is minder hevig. De ‘dip’ bij 4FA ten opzichte van XTC is meestal sowieso al minder. Dat komt doordat bij 4FA of 4FMP de metabolieten (de stoffen die vrijkomen nadat je lichaam de 4Fa heeft afgebroken) minder neurotoxisch zijn dan bij MDMA of XTC.

Is 4FA of 4FMP gevaarlijk – gevaar 2

De Fluor in 4FA of 4FMP

Er zit een fluorverbinding in de 4FA (daar staat de F voor) en fluor zou gevaarlijk zijn. Waarom? Nou fluor is qua atoom nog al een slet. Dat wil zeggen, fluor is hoog reactief. Het gaat met ieder element in de natuur een verbinding aan. Fluor komt daardoor ook niet als op zichzelf staand element in de natuur voor.

Nu wat mensen zeggen is dat fluor in het lichaam allerlei verbindingen kan aangaan en daardoor allerlei minder leuke stoffen in je lichaam kan loslaten. In de 4FA of 4FMP zit de fluor echter verbonden aan een aromatische – of benzeen ring. De fluor zit daar zo vast als een huis. Die fluor komt echt niet los. Het enige wat er gebeurt is dat je na een tijdje gewoon weer uit plast.

 

Is 4FA of 4FMP gevaarlijk – gevaar 3

4FA kan hersenbloedingen en hartklachten veroorzaken

Het Trimbos instituut stuurde een waarschuwing https://www.trimbos.nl/actueel/nieuws/bericht/?bericht=2107 de deur uit over 4FA dat het o.a. hartklachten en hersenbloedingen kan veroorzaken. Hieronder kun je het interview beluisteren met van Floor van Bakkum van Jellinek over dat 4FA of 4FMP gevaarlijk kan zijn.

floorvanbakkum

Ze vertelt ook over het gevaar van een hersenbloeding.

      4FA of 4FMP is gevaarlijk uitleg van Jellinek - Floor van Bakkum

Nu geldt dit eigenlijk voor elke amfetamine. Amfetamines verhogen nu 1-maal de bloeddruk wat die hartklachten (hartritmestoornissen) en hersenbloedingen kunnen veroorzaken. Bij 4FA of 4FMP is nog wel meer onderzoek nodig. Waarschijnlijk hebben juist die mensen hoger gedoseerd dan 1,5 milligram per kilogram lichaamsgewicht. Echter zeker weten doen we dat niet. 4FA of 4FMP neem je wat dat betreft op eigen risico.

Er zijn nu schijnbaar 2 doden bekend op naar schatting zo’n 100.000 mensen die 4FA of 4FMP hebben gebruikt afgelopen jaar. Omdat in perspectief te zetten: ten opzichte van roken is dat zeker een factor 100 minder dodelijk.

hersenbloedingdoor4faof4fmp

Bij normale dosering 1,5 mg/kg lichaamsgewicht bijna geen risico

Echter bij een normale dosering van 1,5 milligram per kilogram lichaamsgewicht – en als je in goede lichamelijke conditie bent – en geen hoge bloeddruk hebt – loop je met aan zekerheid grenzende waarschijnlijkheid – nog veel minder risico.

 

Weinig gevaar bij goede dosering van 4FA of 4FMP

Ook betreft op dit moment 10 % van alle drugstesten 4FA. Dat wil zeggen dat er ook gewoon meer incidenten zullen plaatsvinden. De incidenten gaan bijna altijd om mensen die tegelijkertijd meerdere drugs gebruiken –  waaronder ook 4FA.

Waarschijnlijk heeft het Trimbos instituut uit hoofde van de persvoorlichters Marjan Heuving en Laila Zaghoudi een waarschuwing willen uitgaan. Op het moment dat een drug als 4FA “XTC Light” wordt genoemd kan het voor onwetende gebruikers wellicht lijken op een totaal ongevaarlijke drug.

OK – en dat is natuurlijk niet handig. Als wat meer mensen denken dat 4FA of 4FMP gevaarlijk is, is dat eigenlijk beter. Wellicht zullen ze dan ook beter nadenken over het gebruik van 4FA of 4FMP.

Hoofdpijn? Ik slik nog een paracetamol en ga naar bed… Wat dat betreft lijkt het me goed dat het Trimbos instituut een waarschuwing eruit doet.

Hoe kun je een hersenbloeding door 4FA voorkomen?

Als allereerste natuurlijk, houd je aan de al eerder vermelde 1,5 mg per kilogram lichaamsgewicht. Verder – ga geen 4FA of 4FMP of elke amfetamine maar ook slikken als je een geschiedenis met hartklachten of hoge bloeddruk hebt. Voor de rest loop je altijd een klein risico (laten we zeggen 1:100.000). Mensen kunnen nu 1-maal ergens een zwak vaatje in de hersenen hebben. Kun je helemaal niks van merken, totdat je een keer 4FA gebruikt.

Lichte hoofdpijn na inname van 4FA, wat nu?

Gebruik 4FA of 4FMP niet alleen (alles met mate en met maten of vriendinnetjes), en als je toevallig iets van hoofdpijn voelt opkomen, gebruik geen paracetamol, of ibuprofen en zeker geen aspirientje.

Een aspirientje werkt namelijk als bloedverdunner.  Niet handig bij een mogelijke kans op hersenbloeding, wel handig als je meer kans op een herseninfarct loopt. Veel mensen halen die 2 door elkaar heen, dus het is maar dat je het weet.

Alcohol werkt trouwens ook als bloedverdunner. Weer een reden om geen alcohol te gebruiken tijdens je gebruik.

Ga Plassen En Verlaag Je Bloeddruk

Nu als je die lichte hoofdpijn voelt en je hebt nog niet al te veel gedronken (zeg < 0,25 liter water per uur), drink dan gelijk 5 glazen (0,2 liter) met water (dit verlaagt al de bloeddruk doordat je de hoeveelheid werkzame stof in je bloed aan het verdunnen bent).

Sowieso over het algemeen geldt als je dorst krijgt, ga wat drinken. We begrijpen ook wel dat soms je dansplaats lekker super is, en het heel eind is naar een bar waar je 20 minuten moeten worstelen in de drukte om überhaupt een drankje te krijgen. Daarnaast is een WC soms ook 200 meter ver, en alleen te bereiken door een mensenmenigte. Toch zorg dat je regelmatig wat vocht binnenkrijgt. Drink ook niet te veel (geen liters per uur), je hebt namelijk ook zoiets als watervergiftiging.

Probeer ook te plassen. Dat verlaagt namelijk ook onmiddellijk de bloeddruk (daarom vallen er zoveel doden langs waterwegen omdat mensen flauw vallen als ze erin gaan plassen). Jammer genoeg heb je met amfetaminen meestal ook moeite met plassen. Vitamine-C zou trouwens op het ‘kunnen plassen’ wel weer eens een positief effect kunnen hebben. Plassen is een nogal tijdelijke oplossing, echter het zou net die paar minuten kunnen zijn dat je celwand het wel uithoudt. Die paar minuten geeft je weer extra tijd om de werkzame stof verder af te breken. Baat het niet, dan schaadt het ook niet.

Als verdere opties om je bloeddruk onmiddellijk te verlagen zou je “poppers” (alkylnitriet) of lachgas (Distikstof(mono)oxide) kunnen gebruiken en nog een blowtje kunnen roken en je kunt even wat rust nemen. Naast dat lachgas voor 7 % verantwoordelijk is voor het broeikaseffect, zijn dit echt ‘houtje-touwtje’ doe het zelf oplossingen. Doe dit alleen als je geen of voor lange tijd geen toegang hebt tot iets van EHBO.

Wat te doen bij aanhoudende hoofdpijn door 4FA of 4FMP?

Als de hoofdpijn aanhoudt en zelfs verergert tot stevige hoofdpijn(en), laat je even nakijken bij een EHBO post of huisartsenpost. 4FA of 4FMP kan net zoals elke drug gevaarlijk zijn. Bijkomende complicaties van een erg hoge bloeddruk en zelfs een hersenbloeding zijn:

 • wazig zien (moeilijk vast te stellen – vaak zie je al een beetje waziger onder invloed )
 • braken
 • misselijkheid

Op zich zou 4FA je geweldig en zeer energiek moeten laten voelen. Heb je dus last van misselijkheid of aanhoudende hoofdpijn of braken neem dat dan niet te licht op. Het is niet normaal om je ook maar enigszins ziek te voelen onder invloed van 4FA. Lichte hoofdpijn? Beschouw het maar als een waarschuwing of even rustig aan te doen. Eventjes rustig aan doen, verlaagt namelijk je bloeddruk ook. Op het moment dat de lichte hoofdpijn zich in rust nog steeds verergert moeten in je hoofd al alarmbellen afgaan. Tijd om met iemand naar een huisarts of EHBO-post te gaan.

4FA of 4FMP wordt nog eens extra gevaarlijk als je niet eerlijk bent tegen de mensen die je willen helpen. Vertel dus gewoon eerlijk wat je hebt gebruikt. Je wordt ook niet uit het feest gezet als je vertelt op een EHBO-post dat je drugs hebt gebruikt. Trouwens je kunt ook altijd terugvallen op het medisch beroepsgeheim.

Is 4FA of 4FMP gevaarlijk – gevaar 4

4FA Zou Giftig Zijn? 

Is 4FA of 4FMP gevaarlijk of giftig?

Nou hebben we het al over Fluor gehad, alleen er zijn allerlei verhalen over dat 4FA of 4FMP enorm giftig zou zijn. Er is zelfs al iemand op een drugsforum geweest (hij claimt een farmaceut te zijn) die aandraagt dat 4-Fa (4-Fluor-Amfetamine) toch wel heel veel lijkt op 4-CA (ParaChloro-amfetamine). Nu is 4-CA zonder meer zwaar giftig voor je serotonine neuronen.

Beter geen 4-CA doen

4-CA niet doen dus. Echter om nu aan te voeren dat iets wel heel veel op elkaar lijkt en maar 1 ding afwijkt dus ook giftig is. Nee. Dat slaat chemisch gezien helemaal nergens op. Het is nu 1-maal zo dat stoffen die maar 1 atoom afwijken volkomen anders kunnen reageren. Er zijn zelfs stoffen die 0 atomen afwijken en die compleet anders kunnen reageren (optische isomerie).

En hier hebben wij het over Fluor en Chloor, 2 elementen die allebei compleet anders zijn.

4FA

4FA

4CA

4CA

 

 

 

 

De proefondervindelijke ervaringen lijken me gelijk te geven. Zo te zien heeft 4-FA een 13 keer lagere invloed op de serotonine neuronen als bijvoorbeeld MDMA. Wat ook veronderstelt dat de schadelijkheid van een lager niveau zal zijn. En zelfs MDMA is weinig tot niet schadelijk als je het een paar keer per jaar gebruikt.

Het enige wat je zou kunnen zeggen is dat als je 4-FA elke dag en elke week zou gebruiken met ook die 1,5 milligram per kilogram lichaamsgewicht, dat het schadelijk is. Nu dat kan iedereen je wel zeggen van elke amfetamine. Ja, dan is het giftig.

Schadelijkheid van 4FA/4FMP in vergelijking met alcohol of nicotine

Verder kan ik ook nog zeggen dat bijvoorbeeld alcohol een LD 50 kent (dat wil zeggen dat bij toedienen van deze dosis 50 % van het aantal proefdieren dood is) van 7 mg/kilogram lichaamsgewicht.

Om even aan te geven: Nicotine -een vrijgegeven stof – heeft een LD 50Schadelijkheid van 4FA of 4FMP ten opzichte van alcoholvan ongeveer 9 mg/kilogram lichaamsgewicht. Die andere vrijgegeven stof alcohol (ethanol) heeft dus een LD 50 van ongeveer 7mg/kilogram lichaamsgewicht. Je zou dus kunnen zeggen dat alcohol 6 keer meer giftig is dan 4FA of 4FMP. 4FA heeft namelijk een LD50 van 43mg/kilogram lichaamsgewicht. Nu dat is ongeveer op hetzelfde niveau als capsaicin  (wat in chilipepers zit en je een hete mond geeft).  Van MDMA (XTC) is de LD50 ongeveer 300mg/kg en van amfetamine (speed) ongeveer 100mg/kg.

Alcohol en nicotine giftiger dan 4FA

Het is dus duidelijk, dat alcohol en nicotine wel veel giftiger zijn dan 4FA of 4FMP. Het RVIM heeft samen met de universiteit Maastricht en beleidsadviesbureau Ecorys vastgesteld dat alcohol de Nederlandse samenleving ongeveer 8,1 miljard per jaar kost. Nu aan accijns levert alcohol 5,5 miljard op. Totale kosten voor ons in Nederland is 2,6 miljard.

Dit jaar zijn er 18.000 doden te betreuren onder een kleine 4 miljoen rokers in Nederland, onder andere vanwege honderden hersenbloedingen.

Nu waarom is 4FA dan zo giftig? Ja, als je het elke dag zou nemen. 4FA of 4FMP is gevaarlijk als je het dus elke week gaat nemen. Neem het dus liever slechts 1 x per maand.

 

BK-EBDP kristallen

Is 4FA of 4FMP gevaarlijk – gevaar 5

4FA is verslavend

4FA is een amfetamine en zou dus zowel geestelijk als lichamelijk verslavend moeten zijn. Door de gebruikers zelf zijn er echter nauwelijks gegevens van mensen die echt verslaafd zijn aan de 4FA. Dat terwijl toch 10 % van alle gebruikte drugs nu 4FA of 4FMP is. Enfin wie weet komt het allemaal nog.

Hieronder zie je bijvoorbeeld dat alcohol of tabak zelfs nog veel meer verslavend is dan 4FA of 4FMP.  Gevaar van 4FA of 4FMP, het ontwikkelen van een verslaving

Amfetamines en geestelijke verslaving

De geestelijke verslaving aan amfetamines ontstaat meestal doordat je beloningscentrum (dopamine) wordt gestimuleerd. Daardoor voel je jezelf heel fijn en goed. Dat gevoel wil je graag weer terug.

Amfetamines en lichamelijke verslaving

De lichamelijke verslaving gaat meestal ongeveer zo; Na inname van 4FA kan jij jezelf zeer vermoeid voelen. Je moet het zo zien, je hebt je lichaam even laten racen. Elk lichaam moet net zoals Max Verstappen ook af en toe weer bijtanken. Het lichaam heeft ook weer zijn rust nodig.

Nu als je dan toch weer door wilt gaan, kan je neiging hebben om weer naar de 4FA te grijpen. Je gaat bijvoorbeeld en op een feest gebruiken en op je werk. Anders kan je namelijk je werk niet doen, en kan je niet feesten. Nu bevind jij jezelf in een gevaarlijk cirkel. Mensen die zich vaker in die gevaarlijke cirkel begeven, ontwikkelen wat kenners ook wel kennen als een “pillenkop”.

Denk langere termijn

Een “pillenkop” is dat je een vrij oude kop krijgt voor je leeftijd. Je ziet er een beetje uitgemergeld uit. En dat is precies wat er gebeurd. Je hebt je lichaam te lang onder zware druk gezet. Daarnaast krijg je vaak ook last van slaapproblemen, depressies en problemen op je werk. Terwijl je eigenlijk juist bleef innemen om geen problemen op je werk te krijgen.

Doordat je zoveel dopamine verbruikt, wordt je meestal ook wat agressiever. Niet goed voor je relaties. Dat is juist waar je nog op kan steunen in je leven.  Je ziet, je kunt je nog beter ziek melden op je werk dan blijven nemen. Zeker als je op het de langere termijn bekijkt. Gelukkig werkt bij 4FA bijpakken niet echt. Daarom zijn er nu (nog) weinig berichten over een mogelijke verslavingen aan 4FA.

amfetaminepillenkop

Als je een vergelijking met alcohol of nicotine maakt is 4FA echter absoluut een stuk minder verslavend.

Is 4FA of 4FMP gevaarlijk –  gevaar 6

4FA veroorzaakt gebitsslijtage

Amfetamines veroorzaken vaak tandenknarsen. Ook zorgt dat je speekselproductie wordt verminderd. Speeksel is de natuurlijke reiniger van je gebit.

Tip: drink suikervrije zuivelproducten. Dat veroorzaakt weer extra speeksel in je mond.

Om hier echt last van te krijgen moet je echter wel flink verslaafd zijn aan de speed of amfetaminen. Denk wekelijks gebruik. Bij 4 keer per jaar, gaan echt de tanden niet uit je bek vallen. Tenminste als je ook je tanden regelmatig poetst…

Is 4FA of 4FMP gevaarlijk – gevaar 7

4FA veroorzaakt slapeloosheid of insomnia 

4FA veroorzaakt absoluut slapeloosheid. Het is en blijf een amfetamine. Het is meestal ook juist het effect wat mensen willen. Ze willen zich energiek voelen, ze willen doorgaan. Ja, dat kan je niet ineens op elk moment gaan slapen. Als je dat niet wilt, neem dan geen 4FA of 4FMP zou ik zeggen. Dus – 4FA of 4FMP gevaarlijk voor je nachtrust.

nietslapendoor4faof4fmp

Echter normaal gezien bij inname voor het feestje van 1,5 milligram per kilogram lichaamsgewicht (zeg 24:00 uur)  en je gaat om 10:00 in de ochtend slapen, moet dat slapen toch meestal wel een beetje lukken.

Heb je een weekje achter elkaar gebruikt (tegen alle regels in, maar goed), dan kun je dus vaak niet langer dan 1 uurtje achter elkaar slapen. Je hele slaapsysteem heb je ontregeld. Tip: gebruik melatonine om je slaapsysteem weer enigszins in te regelen.

Hoe kan je wel slapen?

Ga gewoon op de voor jou normale tijden in bed liggen. Zorg dat er 0 streepjes licht in je kamer vallen. (Tip, beplak je ramen met aluminiumfolie). Ga wellicht een uurtje later naar bed en bereid je voor op slaap. Ga niet nog heel actief zijn, geen beeldschermen! Lees een boek of zo, luister wat rustige muziek. Daarbij helpt het, als je denkt dat rusten ook goed is voor je lichaam. Je hoeft niet eens diep te slapen.

Verzet je niet

Accepteer dat je niet kan slapen. Natuurlijk is het vervelend dat je niet kan slapen. Je verzetten tegen het feit dat je niet kan slapen, leidt tot helemaal niets. Alleen maar frustratie. Accepteer als het ware gewoon dat je een nacht moet wakker liggen. Jammer dan, had je maar geen 4FA of 4FMP moeten gebruiken. Volgende dag, blijf wakker! Geen dutjes of iets dergelijks. Je mag iets vroeger naar bed. En meestal komt daar al een beetje slaap aan.

Met melatonine 2 vliegen in 1 klap

Zeker als je flink wat melatonine hebt ingenomen. Je hebt nu ook 2 vliegen in 1 klap. Melatonine werkt ook als antioxidant. Zorgt wel dat je daarnaast tryptofaan inneemt. Liefst vooraf bij je gebruik van 4FA, en zeker bij gebruik van MDMA. Dit zorgt er namelijk voor dat je serotonine niveau zo snel mogelijk weer is aangevuld. Van serotonine wordt melatonine gemaakt, dus alle beetje helpen.

Blijf niet langer dan een week melatonine nemen. Zie het als een hulpmiddel om weer een normaal dag/nacht/slaapritme te krijgen.

Is 4FA of 4FMP gevaarlijk – gevaar 8

4FA veroorzaakt oververhitting  

Oververhittingmet4FMP

Nou 4FA kan oververhitting veroorzaken. Er zijn op dit moment zo’n 4 gevallen van mensen per jaar bekend die overlijden na gebruik van stimulerende middelen aan oververhitting.

De meest bekende die overleed aan oververhitting met als bijkomende factor amfetamine gebruik is de wielrenner Tom Simpson. In de Tour de France van 1967 beklom Tom toen de mythische Mont Ventoux bij erg heet weer. Hij gebruikte daarbij trouwens ook nog alcohol.

Fouten met 4FA/4FMP die oververhitting kunnen veroorzaken

Wat deden die al mensen verkeerd? Er zijn namelijk wat mensen ondervraagd die ongeveer van het randje van de dood zijn teruggehaald. Konden ze het mooi aan hen vragen.

 1. Ze rusten niet
 2. Men nam te veel werkzame stof ten opzicht van hun lichaamsgewicht
 3. Er werd te weinig gedronken  (minstens 1 glas vocht per uur – liefst geen alcohol – onttrekt namelijk ook vocht uit je lichaam)
 4. Ze gaan niet even weg naar een wat koelere ruimte
 5. Men luisterde niet naar het eerste beginnende symptoon, namelijk hoofdpijn
 6. De meesten droegen een hoofddeksel (zo kun je minder goed de warmte kwijt)

Tips om oververhitting door 4FA/4FMP te voorkomen

Dus als je gewoon af en toe een beetje rust neemt in een wat koelere omgeving , koud drankje, en af en toe je pet of hoofd (als je die op hebt) een beetje nat maakt met koel water, en een beetje let op je inname van de 4FA of 4FMP ten opzichte van je lichaamsgewicht; No worries at all over dat 4FA of 4fmp gevaarlijk is wat betreft oververhitting.

Tevens weet je nu in ieder geval dat Tom Simpson ongeveer alles fout deed. Laat zijn lot, niet de jouwe worden. Kennis is macht.

T

Is 4FA of 4FMP gevaarlijk – gevaar 9

4FA veroorzaakt dat piemeltje niet stijf wordt

Ok, dat is wellicht niet echt een levensgevaar. Toch vinden veel mensen het een heel vervelende bijwerking. Daarom zet ik het er maar bij de post over 4FA of 4FMP gevaarlijk bij. Verder is het vooral de oplossing die veel mensen gaan gebruiken, wat 4FA of 4FMP gevaarlijk maakt.

Een man en een vrouw kunnen sowieso door de fluor verbinding in de 4FA meestal best snel geil worden. Zeker als de juiste leuke vrouw of man voor hem of haar staat. Dat kan al snel omslaan in een leuk partijtje seks.

Alleen – wat is dat nou? De man zijn beste vriend, zijn trots, zijn brenger van leven, zijn bloedeigen penis laat hem in de steek. Het blijft een zielig, slap aanhangsel. Terwijl alles zegt, GAAN MET DIE BANAAN. Jammer, jammer jullie hebben last van een zogeheten ‘speedwilly’.

speedwilly

Als je last krijgt van een slappe (‘speedwilly’)- wat dan?

Nu heeft niet iedereen daar last van, maar als je er last van krijgt, wat dan?

Tips als je een ‘speedwilly’ hebt

Nu zorg dat jullie in een warme kamer liggen, en als je echt door wil gaan, gebruikt de man iets van viagra of wat erop lijkt. Dat is de ongeveer de enige manier om toch een stijve te krijgen. Anders wordt het toch handwerk en nog een aantal uren wachten om echt te kunnen neuken.

Veel mensen in parenclubs gebruiken ook 2 dingen: MDMA (XTC) en Viagra of iets wat erop lijkt

Pas Op! Extra gevaar voor speed in combinatie met erectiemiddelen!

Er kan nu echter een gevaar bijkomen. Viagra of in mindere mate Kamagra of iets gelijkwaardigs, kan nog eens extra bloeddruk verhogend werken. Seks en amfetamine werken al bloeddruk verhogend. Met andere woorden extra kans op een hersenbloeding. Zorg dus dat je bijvoorbeeld maar een kwartje viagra neemt. Als dat een keer goed gaat, ga naar een halfje. Houd het daar maar bij.

Anders maar niet neuken. Ik weet het, het leven is soms wel hard ;-). 4FA of 4FMP gevaarlijk? Nu dat is dus nog eens extra gevaarlijk als je erectiemiddelen gaat gebruiken.

Samenvattend is 4FA of 4FMP gevaarlijk?

 Ja, 4FA of 4FMP is gevaarlijk, echter in vergelijking tot alcohol of nicotine bij gebruik 1 x in de 3 maanden en blijvend binnen de 1,5 milligram per kilogram lichaamsgewicht, zit je veel veiliger als bijvoorbeeld 6 flessies bier per dag of laten we zeggen 20 glazen bier op zaterdag. Zie hieronder ongeveer waar 4FA of 4FMP staat ten opzichte van gevaarlijkheid. gevaren van drugs zoals 4FA of 4FMP

Gebruik niet met hart-en vaatklachten. Laat wat je inneemt zoals 4FA of 4FMP testen en eet goed en gevarieerd. Neem ook extra antioxidanten tot je voor en na gebruik om de oxidatieve stress zoveel mogelijk te beperken. 4FA of 4FMP is gevaarlijk, alleen zo kun je de gevaren van 4FA of 4FMP al aardig beperken. 

Ook met 4FA of 4FMP, bezint voor ge begint

Bezint voor ge begint. Je hebt in ieder geval nu alle gevaren op een rijtje, zo kan je zelf beslissen of je 4FA wilt gaan gebruiken of blijven gebruiken. Wellicht wil je jouw gebruik wel een beetje aanpassen.

Heb je hulp nodig? Ben je een slaaf geworden van je eigen gebruik? Nu via de volgende link kun je alle adressen vinden voor informatie over het krijgen van hulp bij 4FA-gebruik. Check ook deze post over tips bij een verslaving   .

Is 4FA of 4FMP gevaarlijk voor mij

4FA of 4FMP is gevaarlijk – maar…

Al met al 4FA of 4FMP is gevaarlijk. Alleen als je weet wat je doet is 4FA of 4FMP feitelijk een stuk minder gevaarlijk dan alcohol. Daarbij komt wel dat alcohol en 4FA of 4FMP 2 dingen gemeen hebben.

 1.  Je wordt niet gelijk in de gevangenis gegooid met 20 liter alcohol op zak. Zo kom je ook niet aan een strafblad met 1 pil 4FMP op zak. Toch iets om over na te denken als je geen strafblad wilt. Tot 3 pillen/capsules/1 gram 4FA zul je ongeveer nog wel als gebruiker kunnen doorgaan. Dus na 25 mei 2017 niet meer dan die hoeveelheid meenemen of verdelen onder de groep. 
 2. Blijf uitkijken, want de 2e overeenkomst is dat zowel onder invloed van alcohol (meer dan 3 glazen bier in een uur) als onder invloed van 4FA of 4FMP, je strafbaar bent als je aan het verkeer als bestuurder deelneemt. Al zul je met 4FA op een stuk beter kunnen sturen als met alcohol. Dit aangezien je met 4FA een stuk scherper wordt. 

Totziens, en blijf voorzichtig doen want 4FA of 4FMP is gevaarlijk!

Je weet nu in ieder geval alle ins en outs van alle gevaren.

Groet,

Team Legal Silk Road

 

BK-EBDP kristallen